Aplicatia care mi-a schimbat viata

1.Viata noastra cea de toate zilele
1.1 Tinerete fara batranete

Ne trezim, alergam spre munca, ne agitam, deadline-uri, task-uri neterminate. Somn agitat, planuri pentru a doua zi, trafic, viteza, mancare pe fuga…Suna cunoscut? Ne consolam cu gandul ca vine weekendul,  dar acesta vine si aproape nu il simtim. Dormim ca sa ne revenim sau petrecem cat mai mult, sa profitam de el, doar ca sa ne intoarcem la munca luni si mai obositi decat eram vineri. Dintotdeauna am fost o persoana care a iubit agitatia, voiam sa fac 2000 de lucruri in 24 de h. Sa simt ca nu trece viata degeaba pe langa mine. Si mi-a placut stilul asta de viata pentru ca m-a ajutat si corpul sa fur orele de somn, sa dorm 5 in loc de 8, sa mananc prostii fara sa ma resimt a doua zi, sa merg in club nopti la rand fara a se vedea efectul pe fata mea. 

1.2 A doua tinerete?

A fost frumos…atat cat a durat 🙂 Acum, in perioada de 30+, lucrurile s-au schimbat destul de mult. Responsabilitatile la munca au crescut, noaptea adorm foarte greu pentru ca mintea este prea agitata. Dupa o seara de pizza si nachos cu bere a doua zi sunt foarte obosita…si tot asa. Si am ajuns sa apreciez momentele de liniste, in care stau cu mine si invat sa ma cunosc, citesc o carte, imi analizez deciziile, meditez, imi golesc mintea. Doar ca…guess what: am uitat cum sa fac asta. Mi se pare ca nu gasesc 10 minute pe zi in care sa nu fac nimic. Ma simt vinovata fata de mine ca nu fac ceva “mai util” cu acele minute. Tentatia Facebook-ului si a Instagramului este prea mare, whatsapp-ul ma cheama si el. 

Cel mai greu este cu somnul: adorm foarte greu, e dificil sa ma opresc din facut liste mentale pentru task-urile de a doua zi. Mintea imi zboara intr-o mie de directii, fac planuri peste planuri. Imi propun ca a doua zi sa fie una geniala, doar ca sa adorm pe la 2-3 si a doua zi sa fiu prea obosita sa indeplinesc vreunul dintre planuri.

2. Cum ne imbunatatim ritmul vietii?
2.1 Aplicatia care m-a ajutat

Si dupa tot acest carusel continuu de ganduri si tentative de a reusi sa ma linistesc putin, sa imi schimb ritmul intr-unul mai bun pentru mintea si pentru corpul meu, am dat in sfarsit de o aplicatie WOW: the one and only Calm. Ce poate ajuta mai mult un “millenial” decat o aplicatie de telefon, right? Ce este mai exact aplicatia asta si cum mi-a schimbat viata(are si un free trial). Am auzit de ea intamplator de la niste prieteni, insa am aflat ulterior ca a fost desemnata “Aplicatia anului” in 2017 in App Store. 

2.2 Cum functioneaza mai exact?

Aplicatia este impartita in sesiuni care te ajuta daca vrei sa incerci meditatia ghidata. Are si Mindful Walking – este un sentiment foarte tare sa te plimbi cate 20 min/zi in timp ce esti ghidat sa devii constient de ce se intampla in jurul tau si sa nu mergi ca un robotel. Gasesti si povesti si soundtrack-uri pentru un somn linistit(vocile sunt super calde, te induc intr-o stare de seninatate, au chiar si povesti de Hans Christian Anderson, minunate pasaje catre copilarie). Gasesti de asemenea si programe care te ajuta sa incepi sa mananci constient si in echilibru cu ce iti cere corpul.

Pentru mai multe exemple, poti viziona canalul lor de Youtube: https://www.youtube.com/user/calmdotcom .

Pentru mine a fost cea mai misto descoperire recenta si in fiecare zi incerc sa imi aloc macar 5-10 min de meditatie ghidata. Iar seara adorm pe niste melodii magice. Preferata mea este Star Dance soundtrack din Sleep Music. Te face sa vrei sa fii un om mai bun si adormi fericita pentru ca simti ca este posibil.

Am uitat sa mentionez ca au si niste Masterclass sessions, dintre care cel mai popular este cel despre Creativitate, tinut de catre autoarea cartii “Eat Pray Love”.

V-am mai spus ca imi place la nebunie aplicatia? 🙂 

 

Esti interesata de educatie financiara?

Inscrie-te la newsletter….

*Prin completarea formularului, ești de acord cu politica de confidențialitate