Este Apple pe cale sa devina cea mai mare banca din lume?

Este Apple pe cale sa devina cea mai mare banca din lume? Sau cum schimbari majore se pregatesc pentru domeniul bancar, una dintre industriile lumii care au avut printre cele mai mici inovatii in ultimele decenii.

Printre cele mai interesante stiri din domeniul financiar este noul cont de economii lansat de Apple, in parteneriat cu Goldman Sachs.  Acesta ofera o dobanda anuala de 4,15%, care este de peste 10 ori mai mare decat media nationala a dobanzilor anuale ale depozitelor din SUA. 

Produsul vine cu avantaje care au devenit indispensabile pentru generatia tanara.

  1. Fara comisioane, fara sold si depuneri minime
  2. Utilizatorii americani isi pot seta contul direct din Apple Wallet
  3. Dureaza mai putin de 1 minut pentru a fi configurat
  4. Garantare FDIC(Federal Deposit Insurance Corporation) pentru sumele de pana la 250.000 USD  

Tot recent Apple a lansat si serviciul Apple Pay Later – serviciul Buy Now Pay Later (BNPL) – in SUA, care le ofera utilizatorilor optiunea sa isi imparta cumparaturile in 4 plati egale.

Exista astfel zvonuri ca acestea ar putea fi proiecte pilot pentru Apple pentru a testa piata de retail banking, iar daca lucrurile merg bine, ar putea fi doar o chestiune de timp pana cand gigantul tehnologic o sa cumpere divizia de consumer a lui Goldman Sachs sau chiar intreaga companie. Par putin exagerate aceste scenarii, dar sa nu uitam ca Apple este cea mai mare companie din lume ca si capitalizare de piata. 

Cu expansiunea rapida a fintech-urilor, neincrederea tot mai mare in sistemul bancar clasic (pe fondul falimentelor recente si problemelor financiare pe care mai multe banci le-au raportat) si mutari mari de la companii gigant precum Apple, s-ar putea sa vedem si in domeniul bancar schimbari masive cat de curand, asa cum au aparut in ultimele decenii in alte domenii precum industria medicala & farmaceutica,  tehnologie, retail shopping. 

Esti interesata de educatie financiara?

Inscrie-te la newsletter….

*Prin completarea formularului, ești de acord cu politica de confidențialitate